Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 

Μικροί και μεγάλοι, βρίσκονται και πάλι στο ξεκίνημα μιας νέας προσπάθειας για την κατάκτηση της γνώσης. Θερμές ευχές προς όλους για μία καλή σχολική χρονιά, στην οποία η προσπάθεια να μετατραπεί σε γνώση και η γνώση σε ελπίδα για το σήμερα και το αύριο της πατρίδας μας.
Έτσι κι αλλιώς, κάθε ξεκίνημα εμπεριέχει την ελπίδα. Πολύ περισσότερο όταν αυτό το ξεκίνημα αφορά την καλλιέργεια  και την μόρφωση των γενεών που έπονται και στις οποίες αναθέτουμε την βαριά ευθύνη να διαμορφώσουν μια Ελλάδα πολύ καλύτερη από την σημερινή. Καλή και δημιουργική χρονιά στις μαθήτριες και τους μαθητές. Στα παιδιά που πρέπει να συνδυάσουν τη μόρφωση με την φαντασία και την ορμητικότητα με το ήθος για να αποτελέσουν τον κινητήριο μοχλό μίας ποιοτικής αλλαγής. Καλή και δημιουργική χρονιά στους εκπαιδευτικούς, που οφείλουν να μετατραπούν σε «πλατφόρμες» πάνω στις οποίες θα ακουμπήσουν και θα απογειωθούν τα όνειρα και οι ικανότητες των παιδιών.
Καλή και δημιουργική χρονιά και σε όλες τις οικογένειες, των οποίων ο κόπος, ο χρόνος και το χρήμα δεν μπορεί να αποτελούν απλά τα μέσα σε ένα ανταλλακτήριο ελπίδων χωρίς αποτέλεσμα, αλλά θα πρέπει να γίνονται σεβαστά και να αξιοποιούνται για την διαρκή καλυτέρευση των σχολικών υποδομών. Η παιδεία είναι το μεγάλο μας όπλο για το Ωραιόκαστρο που ονειρευόμαστε, για την Ελλάδα που ελπίζουμε. Και θα πρέπει να το έχουμε πάντα «γεμάτο».

Ο Πρόεδρος    Η. Ζιακούλης
Ο Γεν. Γραμ.   Δ. Λιοτήρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου