Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΜΕ +5!



 

Στις 5,5 μονάδες βρίσκεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στα Επίκαιρα.
H Ν.Δ. λαμβάνει 30% και το ΠΑΣΟΚ 24,5%. Όλο και περισσότεροι πολίτες στρέφονται στον Αντώνη Σαμαρά, αποδεχόμενοι και το ορθό των εκτιμέσεων του ως προς την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική.  Τη στιγμή αυτή όπως καταγράφεται η δυναμική της ΝΔ, η αυτοδυναμία είναι πιθανή, έστω κι αν οι εκλογές διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή.
Εντυπωσιακό το ποσοστό του ΚΚΕ, το οποίο φτάνει το 13%. Μεγάλο κομμάτι της «εργαζόμενης τάξης» στρέφεται προς το ΚΚΕ, ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανεβασμένος και λαμβάνει 7% ως αποτέλεσμα και των επίκαιρων παρεμβάσεων του Προέδρου του. 5% παίρνουν οι Οικολόγοι- Πράσινοι και 3% το κόμμα του Φώτη Κουβέλη. Το άθροισμα όλων των αριστερών δυνάμεων κοινοβουλευτικών και μη (ΑΝΤΑΡΣΥΑ κτλ), συγκεντρώνει παρόμοιο ποσοστό με το ΠΑΣΟΚ. Σε μια υποθετική συνεργασία όλων σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο, η Αριστερά έχει σοβαρές πιθανότητες να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση, αφήνοντας τρίτο το ΠΑΣΟΚ !!!
Ο ΛΑΟΣ φτάνει το 7,5% και αποδεικνύεται πολύ ανθεκτικός στις «πιέσεις». Οι ψηφοφόροι  του κόμματος του Γιώργου Καρατζαφέρη φέρονται να έχουν παγιωμένες θέσεις και απόψεις και δεν μετακινούνται. Το αληθινά «συντηρητικό» κομμάτι της κοινωνίας έχει βρει στέγη στον ΛΑΟΣ.   Η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη εμφανίζεται στο 1,5%, μένοντας σε ακόμη μία δημοσκόπηση εκτός Βουλής, παρά την έντονη προβολή των θέσεων της από τα μέσα (άρθρο από το antinews.gr ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου