Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Σαμαράς: όχι στο παιχνίδι του κοινωνικού αυτοματισμού



Συνάντηση με τους βουλευτές και ευρωβουλευτές της ΝΔ στα κεντρικά γραφεία του κόμματος είχε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, όπου αντάλλαξε απόψεις για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.
Ο κ. Σαμαράς ζήτησε να μην παγιδευτεί ο λαός στο παιχνίδι του κοινωνικού αυτοματισμού, επέκρινε την κυβέρνηση με τον τρόπο που πάει να εφαρμόσει τον θεσμό της εργασιακής εφεδρείας, ενώ παράλληλα τάχθηκε υπέρ της θέσπισης πληθυσμιακών κριτηρίων όσον αφορά το θέμα των ταξί.
Συγκεκριμένα για το θέμα των κινητοποιήσεων ανέφερε: Δεν χαϊδεύουμε αυτιά. Δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ που έταζε τα πάντα στους πάντες… και αποδοκιμάσαμε, κατ’ επανάληψη, ακραίες συμπεριφορές.
Με αφορμή τις ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας, σημείωσε : «Εμείς δεν συνδυάζουμε το θεσμό της εργασιακής εφεδρείας με απολύσεις. Αντίθετα προτείναμε το συγκεκριμένο θεσμό για να αποφευχθούν απολύσεις. Και εξηγήσαμε αναλυτικά γιατί, με την εφαρμογή του, θα είχε όφελος και η οικονομία και η κοινωνία. Η κυβέρνηση κάνει το ακριβώς αντίθετο».
Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει με την απελευθέρωση των ταξί είπε: «Υποστηρίζουμε τη θέσπιση πληθυσμιακών κριτηρίων. Υποστηρίζουμε, δηλαδή, μια λύση με την οποία –όπως πρόσφατα αποκάλυψε και ο πρώην αρμόδιος υπουργός κ. Ρέππας– η Τρόικα ήταν απολύτως σύμφωνη».
Βέβαια, στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν η ακυβερνησία και τα νέα μετρά που ανακοίνωσε  χθές ο κ. Βενιζέλος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς φέρεται να χαρακτήρισε τα χθεσινά μέτρα που εξήγγειλε ο κ. Βενιζέλος αποτέλεσμα του τελεσίγραφου της Τρόικας και τόνισε πως όσα δεν έγιναν μέσα στο διάστημα των δύο τελευταίων ετών, είναι αδύνατον να εφαρμοστούν σε ένα τόσο στενό χρονικό διάστημα και ότι ένα τέτοιο σοκ δεν θα το αντέξει η ήδη προβληματική οικονομία μας.
Για το ενδεχόμενο να φέρει η κυβέρνηση τα μετρά σε ένα ενιαίο πακέτο για ψήφιση στην βουλή, φέρεται να σχολίασε ότι θα τοποθετηθεί όταν έχει γνώση του αντικειμένου, καθώς η γνώμη χωρίς γνώση έχει στοιχίσει πολύ στην Ελλάδα.
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε επίσης στην έλλειψη συντονισμού στην κυβέρνηση. Παράδειγμα το νομοσχέδιο για το θέμα των ταξί που πήγε για έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο  χωρίς ούτε καν να το έχει δει ακόμα και ο υπουργός Οικονομικών.
Ο πρόεδρος της ΝΔ διέψευσε τα διάφορα σενάρια συγκυβέρνησης που κυκλοφορούν τελευταία, με το πρόσχημα της χρεοκοπίας. “Το έργο έχει ξαναπαιχτεί” φέρεται να είπε αποκλείοντας κάθε σενάριο συγκυβέρνησης.
Φυσικά δεν έλειψαν και οι συζητήσεις γύρω από το ζήτημα των πρόωρων εκλογών. Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Σαμαράς απάντησε σε συνομιλητή του: “υπάρχουν δυνάμεις που τις θέλουν και δυνάμεις που δεν τις θέλουν
 ΠΖ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου