Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Με δημοψήφισμα κρύβουν τα νέα μέτρα!

Το δημοψήφισμα – οφθαλμαπάτη «βυθομετρά» η κυβέρνηση. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ πήρε την φράση που είπε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό και την μετέτρεψε σε πολιτική πρόταση, την οποία προωθεί ασμένως η κυβέρνηση.
Ποιο είναι το πολιτικό πρόβλημα που προέκυψε; Τα νέα μέτρα. Αντί να τοποθετηθεί επ’ αυτών ο λαός, «πετάμε την μπάλα στην εξέδρα» με ένα παραπειστικό ερώτημα: μνημόνιο και μέτρα ή έξοδος από το ευρώ.
Αλλά για ποια μέτρα μιλάμε; Που είναι τα μέτρα; Τα γνωρίζουν οι πολιτικοί αρχηγοί; Τους τα έδωσε ο πρωθυπουργός; Τα έμαθε ο λαός; Το Υπουργείο Οικονομικών την Τρίτη διέψευσε τα δημοσιεύματα στις εφημερίδες διότι «αποτελούν απλές υποθέσεις και σενάρια και δεν αντιστοιχούν σε ειλημμένες αποφάσεις». Το μνημονιακό σύστημα μας κρύβει τα μέτρα που ετοιμάζει με το δημοψήφισμα!
Το θέμα δεν είναι αν θα αντέξει ο Σαμαράς στις πιέσεις – που θα αντέξει. Το πρόβλημα της χώρας είναι ότι ο Γιώργος εκβιάζει (όπως και με τις δημοτικές εκλογές). Είναι ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του από το χειμώνα (όταν πήραν την πολιτική υπόσχεση για επιμήκυνση και μείωση επιτοκίου…) δεν έκαναν τίποτα. Το πρόβλημα είναι ότι η τρόικα δεν εμπιστεύεται τον Γιώργο, το οικονομικό επιτελείο, την κυβέρνηση. Αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα του Α. Σαμαρά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου