Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Δελτίο Τύπου επί ευκαιρίας της γιορτής της μητέρας της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας του Δήμου Ωραιοκάστρου






Η γιορτή της μητέρας δεν αντιπροσωπεύει μόνο μια καθιερωμένη ημέρα για την αναγνώριση και εκτίμηση της μητρότητας. Αποτελεί μια ιδιαίτερη ημέρα για όλους μας.
Είναι η παγκόσμια αναγνώριση της ιερής αποστολής και της κοινωνικής προσφοράς της μητέρας. Είναι η γιορτή της παντοτινής, άδολης και ακατάλυτης αγάπης, της αφοσίωσης, της στοργής και της θυσίας.
Σε μια εποχή που μεταβάλλεται με ραγδαίους ρυθμούς, ο ρόλος της μητέρας γίνεται διαρκώς πιο δύσκολος και απαιτητικός. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον αντί η πολιτεία να στηρίξει έμπρακτα τον ρόλο αυτό, με τα τελευταία μέτρα που επιβλήθηκαν, η θέση της εργαζόμενης μητέρας καταρρακώνεται ακόμη περισσότερο.
Η Νέα Δημοκρατία είχε προωθήσει σειρά ρυθμίσεων για τις γυναίκες και τη μητρότητα.  

- Για την εργαζόμενη γυναίκα- μητέρα θεσμοθετήσε τον Ν. 3488/2006 για την                                          ίση μεταχείριση ανδρών και γυναικών στην εργασία.

- Με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, αναγνωρίστηκε η μητρότητα ως κοινωνική θητεία, παρέχοντας τη δυνατότητα αναγνώρισης πέντε ετών πλασματικού χρόνου εργασίας σε όλους τους ασφαλιστικούς φορείς.

- Μείωσε τις ασφαλιστικές εισφορές σε ποσοστό 50% για το πρώτο δωδεκάμηνο μετά τη γέννηση του παιδιού για όσους έχουν μέχρι τρία παιδιά που αποκτήθηκαν από 1-1-2000.

- Θεσμοθέτησε την πρόσθετη άδεια προστασίας μητρότητας έξι μηνών, αμέσως μετά τη λήξη της άδειας λοχείας που προσφέρει τη δυνατότητα στην εργαζόμενη μητέρα να μείνει περισσότερο με το μωρό της απολαμβάνοντας μαζί του τους πρώτους μήνες της ζωής του. 

-Μείωσε τον φόρο αναλογικά με τον αριθμό των τέκνων, που συντηρεί ο κάθε φορολογούμενος.

- Ψήφησε, επίσης, την εξαίρεση της δαπάνης αγοράς ή ανέγερσης πρώτης κατοικίας από το τεκμήριο απόκτησης περιουσιακών στοιχείων.

- Πήρε σημαντικά μέτρα για τις τρίτεκνες οικογένειες, ώστε να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με τις πολύτεκνες.

- Θεσμοθέτησε τον Ν. 3500/2005 κατά της ενδοοικογενειακής βίας.

- Σύστησε την Εθνική Επιτροπή για την Ισότητα Γυναικών και Ανδρών, ως μόνιμο βήμα κοινωνικού διαλόγου. 

Τα παραπάνω αποτελούν μόνο σταχυολόγηση των σημαντικότερων μέτρων υπέρ των γυναικών.

Η στάση της σημερινής Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται απροκάλυπτα εχθρική και αντικοινωνική απέναντι στις γυναίκες-μητέρες. Συστηματικά αφαιρεί και ακυρώνει κίνητρα, επιδόματα και ενισχύσεις που συνθέτουν το στοιχειώδες πλαίσιο της οικογενειακής και δημογραφικής πολιτικής της χώρα μας.

Η Νέα Δημοκρατία είναι αντίθετη σε ρυθμίσεις που μειώνουν  την προστασία της γυναίκας-μητέρας  και ακυρώνουν τη συνολική πολιτική στήριξης της Ελληνικής οικογένειας.

Καλούμε την  πολιτεία ν’ αγκαλιάσει και να βοηθήσει την κάθε μητέρα στο έργο και την αποστολή της.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Μητέρες!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου