Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Οι ατρόμητοι έλληνες….

Αναδημοσίευση 6-4-2012
Βροχή οι προειδοποιήσεις πάλι. Προχθές ο Ντράγκι της ΕΚΤ είπε ότι «δεν είναι της παρούσης» το θέμα της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, δεν είπε ότι αποκλείεται να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ. Χθες η Λαγκάρντ του ΔΝΤ τόνισε ότι δεν είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα θα αποφύγει την χρεοκοπία και την έξοδο από την Ερωζώνη. Οσο για τον Σόϊμπλε, τις προάλλες έστειλε το μήνυμα «οι πολιτικοί σας δεν μπορούν και ο λαός σας δεν θέλει» , ενώ χθες συμπλήρωσε ότι αντιλαμβάνεται την αντίδραση των ελλήνων που θεωρούν υπεύθυνους τους γερμανούς για τα δικά τους λάθη, προσθέτοντας ότι ο καθένας θέλει να επιρρίπτει τις ευθύνες για τα λάθη του σε άλλους.
Όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, κατά την αντίληψη των δανειστών μας, αλλά σημαίνουν επίσης ότι εκείνοι δεν είναι και πολύ αισιόδοξοι για αυτό που θα προκύψει από τις εκλογές. Προσπαθούν ίσως να προειδοποιήσουν και να το αποτρέψουν, αλλά ποιος τους ακούει. Οι έλληνες ακούν τον Τσίπρα και την Παπαρήγα, τον Καμμένο και την «Χρυσή Αυγή». Μαζί με αυτούς και τον Κουβέλη θέλουν να δώσουν ένα μάθημα στα κόμματα εξουσίας, το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. και μαζί τους στους γερμανούς και τους υπόλοιπους που νομίζουν ότι θα κάνουν ό,τι θέλουν στην ιερή αυτή γη.
Μέσα στο τουρλουμπούκι που επικρατεί πάντως, λίγοι δείχνουν να ανησυχούν και ακόμη λιγότεροι να ενοχλούνται από την άνοδο από τα όσα λέει ο Καμμένος και από την άνοδο και τις εμφανίσεις της «Χρυσής Αυγής». Εκείνοι πάντως που ανησυχούν ξέρουν ότι ο Καμμένος ευαγγελίζεται το «αυτοδιοίκητο», όπως το ονομάζει, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας και των δικαστικών. Να μην είναι δηλαδή οι Ένοπλες Δυνάμεις, η Αστυνομία και το Δικαστικό σώμα υπό τον έλεγχο της Εκτελεστικής εξουσίας, που είναι πολιτική. Τέτοιο μοντέλο φυσικά δεν υπάρχει σε καμία χώρα με δημοκρατικό πολίτευμα και καλό είναι ότι την πρώτη κυβέρνηση  της χούντας το 1967 με πρωθυπουργό τον Κόλλια, την αποτελούσαν στρατιωτικοί και δικαστικοί.
Η «Χρυσή Αυγή» από την πλευρά της, δεν κρύβει την ιδεολογία της και όμως τα ποσοστά της δείχνουν να ανεβαίνουν. Ακολουθεί πιστά την τακτική των φαιοχιτώνων τα μαύρα χρόνια που οργανωνόταν και εισχωρούσε στη γερμανική κοινωνία το κόμμα των Ναζί. Τα ύστερα δηλαδή χρόνια της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης. Και τότε βοηθώντας γριούλες και ανήμπορους, ή «πουλώντας» προστασία άρχισαν. Αν δει κανείς τις συγκεντρώσεις τους με τους φουσκωτούς και τους πυρσούς, θα καταλάβει τι εννοούμε. Μπρρρρ….
Προς το παρόν όμως, οι ατρόμητοι έλληνες δεν φοβούνται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου