Τρίτη 17 Απριλίου 2012

«Και έσται η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης»


Επειδή πολύς θόρυβος γίνεται εδώ και καιρό κατά του Σαμαρά
Επειδή το φοβισμένο σύστημα πετάει  ό,τι βρώμικο  έχει ξεμείνει στη φαρέτρα του
Επειδή αυτός ο λαός καταπίνει αμάσητα ακόμα και τα δηλητήρια
Θα προσπαθήσουμε να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά, μιας και οι πολιτευτές και μη της ΝΔ στην  επικράτεια είναι κλεισμένοι στο καβούκι τους και αφήνουν στους άλλους πεδίο δόξης λαμπρό και να δείτε που και το πτώμα, που όζει πτωμαΐνη, του ΠΑΣΟΚ θα αναστήσουν οι χέστηδες!
Ένα γεγονός το μετρούμε και το εκτιμούμε με τις συνθήκες της στιγμής του. Δεν μπορούμε δηλαδή να κρίνουμε πράξεις του χθες με σημερινά κριτήρια και δεδομένα τα οποία αλλάζουν συνεχώς στη γραμμή του χρόνου. Ούτε εμείς οι ίδιοι δεν μπορούμε να κυκλοφορούμε με πατίνι όταν οι άλλοι έχουν βέσπα. Απλά γιατί δε θα τους φτάνουμε.
Έτσι λοιπόν το φοβισμένο σύστημα, αλλά και αρκετοί της από δω πλευράς κρίνουν το σημερινό  Σαμαρά με τα προ δυο ετών δεδομένα για να τον συκοφαντήσουν στα μάτια των ψηφοφόρων  σαν “μνημονιακό” , σαν έναν απ’αυτούς.
Σαν “μνημονιακό”, επειδή αναγκάστηκε να λειτουργήσει πάλι πατριωτικά, βάζοντας στην άκρη το προσωπικό του συμφέρον, μη βάζοντας με το όχι του την ταφόπλακα στο βάραθρο  που η πράσινη χούντα έφερε αυτόν τον τόπο, αφού όλα τα δεδομένα είχαν αλλάξει.
Μα τα πράγματα δεν είναι έτσι. Το ξεκαθάρισε ο ίδιος και τώρα χρόνο ζητάει για να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.
Το ότι το φώναζε συνεχώς επί δυο χρόνια ότι η συνταγή του ΔΝΤ και του μνημονίου οδηγεί στην εξαθλίωση και μόνο η ανάπτυξη θα οδηγήσει τη χώρα σε σταθερή οικονομική πορεία κανένας δεν τον άκουγε, κανένας δεν τον βοηθούσε.
Το ότι απάντησε  σε όσους τον κατηγορούσαν  ότι στήριξε το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι, άλλο διώχνω το ΠΑΣΟΚ και άλλο διώχνω την Ελλάδα από την Ευρώπη, κανένας δεν το άκουσε!
Κύριοι ο Σαμαράς έδιωξε τον ΓΑΠ και προκάλεσε τις εκλογές. Στις εκλογές ο ψηφοφόρος θα διώξει το ΠΑΣΟΚ, αν θέλει.
Δυστυχώς όμως με τη δύναμη των ΜΜΕ το έγκλημα έχει σχεδιαστεί με μεγάλη προσοχή. Και έτσι η αποδόμηση καλά κρατεί..
Και  ρίχνουν και το επόμενο οι δήθεν δεξιούληδες για τα πρόσωπα που μας έχουν απογοητεύσει. Για τα παλιά υλικά. Ενώ όλοι οι άλλοι είναι ολοκαίνουριοι. Τι να σου πω!
Τα πρόσωπα που μας απογοητεύουν δεν πρέπει να είναι η αιτία για να απέχουμε ή να διασπαστούμε, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Πρέπει να είναι η αιτία να πάμε στην κάλπη και να ανανεώσουμε εμείς τη ΝΔ  και αυτό θα τσούξει περισσότερο!
Αλλά  οι δικοί μας τι κάνουν γαμώ το κέρατό μου;
Ακόμα και τώρα, λίγο πριν τις εκλογές, όλα, μα όλα τα στελέχη – γρανάζια της πολιτικής πυραμίδας της Ν.Δ. κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου και περί άλλων τυρβάζουν.
Ούτε το εκκλησιαστικό γεγονός της μεγαλοβδομάδας της οδύνης προς τη λύτρωση, της σταύρωσης προς την ανάσταση  δεν μπορούν να καταλάβουν και να παραδειγματιστούν. Γιατί χωρίς να ματώσεις δεν έχει έπαινο.
Οι πολιτευτές και μελλοντικοί υποψήφιοι βουλευτές μαχαιρώνουν πισώπλατα ο ένας τον άλλο λες κι το ζητούμενο είναι η καρέκλα και όχι ο πλήρης εκπασοκισμός και η σωτηρία της χώρας.
Καημένα ανθρωπάκια που γυρίζουν από πανηγύρι σε πανηγύρι κι από εκδήλωση σε εκδήλωση, περιφέροντας μόνο το κοστούμι τους, χωρίς καθόλου λόγο, δεν καταλαβαίνουν  ότι έτσι είναι  μόνο για τα πανηγύρια; Και χρησιμοποιούν ακόμα και σήμερα, την όζουσα ρουσφετολογία χωρίς επιχειρηματικό λόγο που να τσακίζει την πασοκολαρία.
Τα στελέχη του κόμματος έχουν χαθεί. Κι ας μου το διαψεύσει κάποιος από ολόκληρη την επικράτεια, από οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας θέλει, με αποτέλεσμα να αλωνίζει ο κάθε Καμένος και πικραμένος, ανενόχλητα στον κεντροδεξιό χώρο.
Τα στελέχη της κορυφής της πυραμίδας, πλην ελαχίστων, ονειρεύονται ότι σε λίγο θα απολαμβάνουν τη νιρβάνα της εξουσίας μακάριοι κι ωραίοι.
Πού είναι όλοι αυτοί που θα έπρεπε να τσακίζουν τώρα κόκκαλα, δίνοντας ελπίδα τουλάχιστο, στο φουκαρά, στο φτωχό, στον εξαθλιωμένο κάτοικο αυτού του τόπου;
Πού είναι αυτά τα ανθρωπάκια,  που θα πάρουν στις πλάτες τους ένα ολόκληρο έθνος να το βγάλουν απ’ την  απελπισία και το τέλμα;
Οι τομεάρχες πάλι, πλην λίγων, πού είναι; Σφυρίζουν κλέφτικα; Ε τότε έχετε γεια βρυσούλες.
Και μόνο ένας Σαμαράς να προσπαθεί ολομόναχος.
Και απέναντι ένα ΠΑΣΟΚ  να μαζεύει τα χυμένα πράσινα βρωμοζούμια του να τα ξαναβάλει στο πιθάρι. Που, ούτε λόγο δε θα έπρεπε να έχει σ’ αυτές τις εκλογές.
Ναι, είμαι απογοητευμένος από την όλη κατάσταση.
Απ’ τους δήθεν κουστουμαριζέ τύπους.
Αλλά  θα ψηφίσω Σαμαρά!
Γιατί τον γουστάρω και τον εμπιστεύομαι.
Και γιατί με φοβίζει το μετεκλογικό χάος, που πολλούς τους βολεύει και κανείς δεν ξέρει πού θα μας οδηγήσει.
Ναι, θα τον ψηφίσω! Για την Ελλάδα των παιδιών μου για να ζήσουν τουλάχιστο με αξιοπρέπεια στον τόπο που γεννήθηκαν και να μην αναγκαστούν να μεταναστεύσουν! Να μείνουν εδώ!
Και να μην αναγκαστούμε να αναφωνήσουμε το « και έσται η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης».
Γιατί θα είναι αργά. Πολύ αργά. Και μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!

Δαναός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου