Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Αντώνης Σαμαράς : «Να μου έχετε εμπιστοσύνη, η Ελλάδα θα τα καταφέρει»

Αντώνης Σαμαράς : «Να μου έχετε εμπιστοσύνη, η Ελλάδα θα τα καταφέρει»
Στις 6 Μαΐου οι εκλογές, δήλωσε με κατηγορηματικότητα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην πρώτη -ουσιαστικά- προεκλογική του συγκέντρωση, στο κλειστό στάδιο του Αιγάλεω και πρόσθεσε ότι «οι εκλογές θα γίνουν θέλουν δεν θέλουν κάποιοι, εμείς δεν φοβόμαστε τον λαό, άλλοι κρύβονται».
«H Ελλάδα θα τα καταφέρει, μπορούμε διαφορετικά» ήταν το βασικό σύνθημα της σημερινής συγκέντρωσης.
Ξεκαθάρισε για ακόμα μια φορά τον στόχο του για τις εκλογές: «Εμείς ζητάμε καθαρή εντολή από τον ελληνικό λαό για να αλλάξουμε τα πάντα».
Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι δικαιώθηκαν όλες του οι προβλέψεις σε σχέση με το Μνημόνιο.
Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση Παπανδρέου έκανε το μοιραίο λάθος όταν αποφάσισε να πάει τη χώρα σε δημοψήφισμα: ολοκληρώθηκε η καταστροφή γιατί η Ελλάδα απομονώθηκε πλήρως από την Ευρώπη».
Ζήτησε από τον κόσμο «να μου έχετε εμπιστοσύνη, η Ελλάδα θα τα καταφέρει, γιατί μπορούμε διαφορετικά, θα ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα».
Ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι δίκαιο και δημοκρατικό λίγες εκατοντάδες άτομα να παραλύουν τη ζωή της πόλης, λίγες εκατοντάδες κουκουλοφόροι να καίνε τις πόλεις, να υπάρχουν θύλακες εγκληματικότητας μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους».
Για τη φορολογία τόνισε ότι «δεν είναι δίκαιο ούτε αναπτυξιακό να πληρώνουν υπέρογκους φόρους και χαράτσια οι ίδιοι και οι ίδιοι».
Αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόγραμμά της ΝΔ λέγοντας: «Το πρώτο στο δικό μας πρόγραμμα είναι η ανάκαμψη, το δεύτερο η αποκατάσταση των ακραίων αδικιών για να υπάρξει κοινωνική συνοχή, τρίτη προτεραιότητα η ασφάλεια του πολίτη, μηδενική ανοχή στο έγκλημα ανάσχεση της λαθρομετανάστευσης και τέταρτο το αίσθημα δικαίου στον λαό άμεσα».
Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι θα κάνει εξεταστική για το πώς φθάσαμε στο Μνημόνιο και επιχειρηματολόγησε κατά της συγκυβέρνησης, λέγοντας ότι όλα όσα ο ίδιος υπόσχεται και είναι εν πολλοίς η άρση των συνεπειών του Μνημονίου, δεν μπορεί να τα κάνει με εκείνους που οδήγησαν τη χώρα στο Μνημόνιο.
Επιτέθηκε και εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου, λέγοντας ότι «ήταν εκ των βασικών συντακτών του Μνημονίου, προέβλεπε ότι μπήκε πάτος στο βαρέλι και στη συνέχεια διαλύθηκαν όλα, είναι μέσα στο κάδρο όλων των εγκλημάτων που σήμερα τα καταγγέλλουν ακόμη και τα ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ».
Ο κ. Σαμαράς πρότεινε να υπάρξουν ρυθμίσεις των τραπεζικών δανείων,  ώστε να μην ξεπερνούν το 30% του εισοδήματος των δανειοληπτών και να βρεθεί λύση για τους μικροεπενδυτές ομολογιούχους που υπέστησαν  μεγάλη οικονομική ζημιά από το κούρεμα.
Αναφέρθηκε ακόμα και σε «.. ευκαιριακούς τυχοδιώκτες της Πολιτικής. Που δεν είναι αριστεροί, αλλά έχουν πάρει τις χειρότερες συνήθειες των αριστερών: Ψαρεύουν σε θολά νερά, χτυπάνε την Ευρώπη, θέλουν έξοδο από το ευρώ, ή θέλουν εντός κι εκτός του ευρώ, ή δεν ξέρουν τι θέλουν… Μοναδική τους προτεραιότητα να επωφεληθούν από την κρίση για να επιβιώσουν ή για να φτιάξουν το κόμμα τους. Περιμένουν ή εύχονται το χάος για να αποκτήσουν ρόλο μέσα στο χάος. Κάνουν ό,τι μπορούν για να εμποδίσουν την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. Για να βγει Πρωθυπουργός μαριονέτα.
Και ρίχνουν «σωσίβιο» στο ΠΑΣΟΚ που βουλιάζει, κλείνοντας έτσι το μάτι και στη διαπλοκή… Ο καιροσκοπισμός έγινε Επιστήμη. Η ανευθυνότητα, θρησκεία. Και ο λαϊκισμός σημαία… Κι όλοι τους μόνιμο στόχο έχουν να βλάψουν την παράταξή μας. Αλλά ο κόσμος τους έχει καταλάβει…»
Ο πρόεδρος της ΝΔ έκλεισε την ομιλία του με το σύνθημα «μαζί προχωράμε η Ελλάδα θα τα καταφέρει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου