Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Γαλάζια επίθεση κατά Μπουτάρη



Ημερομηνία: 05/04/2011
 


Σκληρή κριτική στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης για τις πρώτες 100 μέρες της άσκησε η Νέα Δημοκρατία, με βουλευτές του κόμματος να της καταλογίζουν αδυναμία και αναποτελεσματικότητα.
(Στη φωτ. οι βουλευτές Θεσσαλονίκης της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης-αριστερά και Θόδωρος Καράογλου, μαζί με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης του κόμματος, Δημήτρη Βαρτζόπουλο-κέντρο)
Του Βαγγέλη Πλάκα
plakasv@gmail.com
Σκληρή κριτική στη διοίκηση Μπουτάρη για τις πρώτες 100 ημέρες της στο δήμο Θεσσαλονίκης άσκησε η Νέα Δημοκρατία, με βουλευτές του κόμματος να της καταλογίζουν αδυναμία και αναποτελεσματικότητα. 
“Ακούσαμε παχιά και ωραία λόγια, αλλά δεν είδαμε κανένα αποτέλεσμα. Η διοίκηση του δήμου πρέπει να ασχοληθεί με τα προβλήματα, είναι ντροπή να τα αντιμετωπίζει επικοινωνιακά”, είπε ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης Θόδωρος Καράογλου. “Ο κατά τα άλλα συμπαθής μπαρμπα-Γιάννης πρέπει να καταλάβει ότι είναι δήμαρχος και ότι έχει αρμοδιότητες αλλά και ευθύνες”, πρόσθεσε. 
Ο συνάδελφός του Σάββας Αναστασιάδης έκανε λόγο για κενό εξουσίας και ευχήθηκε “να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη το επόμενο διάστημα διοίκηση”. Ειδικά για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ο κ. Αναστασιάδης έκανε λόγο για εικόνα ντροπής και ζήτησε από τη διοίκηση να σταματήσει να αναζητεί άλλοθι για την ανικανότητά της και να αρχίσει να διοικεί. “Επί δημαρχίας Παπαγεωργόπουλου ποτέ δεν είχαμε παρατηρήσει αυτήν την ντροπή”, επισήμανε.
Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, δήλωσε πως “τα πρώτα δείγματα γραφής δεν είναι θετικά”.
Να ανεβάσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους απέναντι στη διοίκηση του δήμου αποφάσισε η ΝΔ Θεσσαλονίκης στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής το προηγούμενο Σάββατο, κατά τη διάρκεια της οποίας βουλευτές και στελέχη ενημερώθηκαν από τον βουλευτή και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Κώστα Γκιουλέκα.  Έτσι, τόσο η σημερινή νέα επίσκεψη του κ. Γκιουλέκα στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), όσο και οι δηλώσεις των γαλάζιων στελεχών σε συνέντευξη Τύπου εντάσσονται στη νέα στρατηγική. Συζητήθηκαν και τα οικονομικά θέματα του δήμου, στα οποία αναφέρθηκαν ο πρώην αντιδήμαρχος Θόδωρος Αθανάσαρος και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Δημήτρης Πανοζάχος. Οι εξελίξεις στο δήμο θα απασχολήσουν και νέα συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής.
Κριτική και στην κυβέρνηση
Οι βουλευτές της ΝΔ άσκησαν κριτική και στην κυβέρνηση για την οικονομική και αγροτική της πολιτική. “Το πραγματικό ύψος του ελλείμματος και η υστέρηση στα έσοδα φέρνουν νέα μέτρα στην οικονομία, που θα οδηγήσουν σε λουκέτα, ασφυξία, ανεργία, ενδεχομένως και κοινωνικές εκρήξεις”, σχολίασε ο αν. τομεάρχης Εργασίας Θ. Καράογλου. Εκτίμησε τα πρόσθετα μέτρα από το τελικό ύψος του ελλείμματος σε 2,5 δισ. ευρώ και από την υστέρηση εσόδων σε 1,7 δισ. Αναφορικά με τα αγροτικά και την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Σκανδαλίδη, στη Θεσσαλονίκης ο αν. τομεάρχης Μεταφορών Σ. Αναστασιάδης έκανε λόγο για παλινωδίες και επικοινωνιακές προσπάθειες για να ξεγελαστούν οι αγρότες.
Εκλογές και συνεργασίες 
Τέλος στα σενάρια περί συνεργασιών των κεντροδεξιών κομμάτων επιχείρησαν να βάλουν τα στελέχη της ΝΔ, κρατώντας μάλιστα και διακριτές αποστάσεις από τις σχετικές προτάσεις του περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη. Ο κ. Καράογλου, μάλιστα, κάλεσε ουσιαστικά την Ντόρα Μπακογιάννη να επιστρέψει στη ΝΔ. “Η ΝΔ καλύπτει την ευρύτερη κεντροδεξιά παράταξη.  Όποιοι προσπάθησαν να στήσουν παραμάγαζα, όπως έχει δείξει η ιστορία, δεν άντεξαν στον χρόνο.  Όποιος έκανε το λάθος να φύγει από τη Νέα Δημοκρατία, μπορεί να αποδεχτεί τις αρχές και τις θέσεις της και να ξαναγυρίσει”, δήλωσε ο βουλευτής. Ο κ. Βαρτζόπουλος είπε πως “ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είναι σταθερά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, που αποτελεί τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Εγώ δεν ξέρω άλλη”. Ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε πως επιθυμία όλων είναι η ενωμένη κεντροδεξιά, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τη ΝΔ.
Όλοι έτοιμοι για εκλογές στη ΝΔ
Μπορεί από τη ΝΔ να μην ζητούν επίσημα εκλογές, ωστόσο τα κομματικά στελέχη φαίνεται πως τις επιθυμούν. Αυτό το κλίμα μετέφεραν οι πρόεδροι των νομαρχιακών οργανώσεων στη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή με τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά. Οι βουλευτές της ΝΔ δήλωσαν πως το κόμμα είναι έτοιμο για εκλογές, αλλά η απόφαση ανήκει στην κυβέρνηση. “Εμείς δεν ανεβήκαμε στα κεραμίδια, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ, ζητώντας εκλογές, αλλά είμαστε έτοιμοι. Αν αποφασιστούν, είναι καλοδεχούμενες”, είπε ο κ. Καράογλου, ενώ ο κ. Αναστασιάδης εκτίμησε πως “οι εκλογές δεν αποτελούν επιθυμία της κυβέρνησης, αλλά κάποια στιγμή θα αναγκαστεί να προσφύγει στην κάλπη. Εμείς είμαστε έτοιμοι. Καλώς να έρθουν”.
  • Οικονομική εκστρατεία. Την οικονομική αρωγή από στελέχη, μέλη και ψηφοφόρους της ζητάει η Νέα Δημοκρατία, η οποία ξεκίνησε οικονομική εκστρατεία. Το θέμα συζητήθηκε και στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης το Σάββατο. Σε κάθε βουλευτή θα “χρεωθούν” από την κοινοβουλευτική ομάδα κουπόνια αξίας 10.000 ευρώ, ενώ από τη ΝΔ Θεσσαλονίκης σε κάθε ειδική κομματική οργάνωση κουπόνια 1.000 ευρώ. Στην τοπική ΝΔ, σε μια προσπάθεια να μειώσουν τα έξοδα, προωθούν συστεγάσεις τοπικών οργανώσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου