Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Καταρρίπτονται συνεχώς οι δύο επικοινωνιακοί μύθοι




Μετά την έντονη αντίδραση της ΝΔ στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κουτρουμάνης απέσυρε την προκλητικά παράλογη ρύθμιση -την οποία αρνείτο πεισματικά να αποσύρει στη διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή-  και με την οποία για να τιμωρήσει τη διοίκηση του ταμείου της Εμπορικής, τελικώς τιμωρούσε τους ασφαλισμένους, λέγοντας ότι οι ασφαλισμένοι αυτού του ταμείου ενόσω η διοίκηση κρατάει τη στάση που κρατάει ….δεν θα πάρουν συντάξεις.
«Πονάει δόντι, κόβει κεφάλι» είναι μέχρι σήμερα η μόνιμη πρακτική του ΠΑΣΟΚ και του κ. Κουτρουμάνη.
Μετά την έντονη λοιπόν αντίδραση στη Βουλή από την ΝΔ και την απόσυρση της ρύθμισης, καταρρίπτονται -για ακόμη μια φορά- οι  δύο επικοινωνιακοί μύθοι.
Ο πρώτος είναι ότι οι διάφορες νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθούσε το ΠΑΣΟΚ επί δύο χρόνια  ήταν προϊόντα σοβαρής διαβούλευσης και ενδελεχούς εξέτασης των προβλημάτων .
Στην ουσία ήταν  γονατογραφήματα τα όποια υπερψήφιζαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενίοτε μετά χειροκροτημάτων.
Ο δεύτερος επικοινωνιακός μύθος που καταρρίπτεται είναι αυτός που λέει ότι η ΝΔ συγκυβερνά σήμερα στην κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου.
Η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης αποδεικνύει – για ακόμη μια φορά- ότι η ΝΔ συμμετέχει στη κυβέρνηση Παπαδήμου στηρίζοντας την  σε όλα όσα αφορούν τον εθνικό σκοπό. Δηλαδή την επιτυχή έκβαση του PSI και τη έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης.
Για όλα τα υπόλοιπα αντιπολιτεύεται με την ίδια ένταση που έπραττε αυτά τα δύο χρόνια της τραγικής για την χώρα διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ .
Το αποδεικνύουν συνεχώς  οι  αποσύρσεις σειράς νομοθετημάτων (επικουρικές, Airbas κλπ) , οι οποίες προήλθαν από τους υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου