Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Με πλαστά χαρτιά γλύτωσε τη θητεία ο κ. Αιβαλιώτης;

Μια επιστολή του γενικού γραμματέα του Ευρωπαϊκού κόμματος των Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών κ . Φρανκ Μπαρετ, φέρεται να καίει τον εκπρόσωπο τύπου του ΛΑΟΣ, βουλευτή Κώστα Αιβαλιώτη και πολύ πιθανόν να τον ντύσει ξανά στο «χακί» .
Σύμφωνα με πληροφορίες και έγγραφα που επικαλείται η «κυριακάτικη δημοκρατία», ο κ. Αιβαλιώτης είχε πάρει αναβολή από τη στράτευσή του χρησιμοποιώντας ένα πιστοποιητικό που φερόταν να έχει υπογράψει ο κ. Μπαρετ και στο οποίο βεβαιωνόταν ότι εργαζόταν στη γραμματεία του πολιτικού κόμματος «Ένωση για την Ευρώπη», ως δόκιμος υπάλληλος του ευρωπαικού κοινοβουλίου.
Στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενος το νόμο, υπηρέτησε μειωμένη θητεία (45 μέρες)  εξαγοράζοντας τον υπόλοιπο χρόνο αντί να τον υπηρετήσει.
Η απάντηση όμως που έδωσε ο γενικός γραμματέας του ευρωπαϊκού κόμματος, έπειτα από επιστολή που του απέστειλε το γενικό προξενιό της Ελλάδας, αφήνει κενά για τη γνησιότητα του πιστοποιητικού με το οποίο έπαιρνε αναβολή ο βουλευτής του ΛΑΟΣ.
Συγκεκριμένα γράφει στην επιστολή του ο κ. Μπαρετ:
«Αγαπητή κυρία πρόξενε,
Σας ευχαριστούμε για την επιστολή σας από 15 Φεβρουαρίου αναφορικά με τη γνησιότητα της υπογραφής μου σε ένα έγγραφο. Δεν ενθυμούμαι να έχω υπογράψει το εν λόγω έγγραφο και η υπογραφή δεν φαίνεται να είναι δική μου.
Επίσης το πιστοποιητικό είναι τυπωμένο σε επιστολόχαρτο που φέρει την επικεφαλίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και όχι σε επιστολόχαρτο του Κόμματος Union for Europe (Κόμμα Ένωση για την Ευρώπη), το οποίο θα χρησιμοποιούσα εγώ ως αναπληρωτής γενικός γραμματέας.
Το έτος 1996 δεν ήμουν υπεύθυνος του κόμματος Union for Europe για θέματα προσωπικού και είναι απίθανο να είχε ζητηθεί από εμένα να υπογράψω αυτό το είδος εγγράφων.
Δυστυχώς το κόμμα Union for Europe υφίστατο μέχρι το 1999 και δεν διαθέτω κανένα αρχείο σχετικά με εκείνη την περίοδο«.
Με βάση το παραπάνω έγγραφο προκύπτουν ερωτηματικά για το αν ο κ. Αιβαλιώτης σε περίπτωση που χρησιμοποίησε ένα πιστοποιητικό μη γνήσιο, δικαιούταν των προνομίων που του παρέχει ο νόμος.
Στο άρθρο 5784 (τεύχος 1ο) αναφέρεται πάντως ότι στις ευνοϊκές διατάξεις δεν υπάγονται όσοι με τη χρήση πλαστών δικαιολογητικών, είτε με οποιονδήποτε άλλον τρόπο, προκάλεσαν ή προκαλούν την έκδοση παράνομων διοικητικών πράξεων προκειμένου να παρατείνουν την παραμονή τους εκτός των τάξεων των ενόπλων δυνάμεων ή να αποφύγουν την υποχρέωση στράτευσης τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου