Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΣΤΙΣ ΚΑΝΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ Ο [ πρωθυπουργός ] ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΝ....ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΦΟΙΝΙΚΑ !!!






Νέα συνάντηση στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθούν οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα θα έχουν σήμερα Τετάρτη, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου της G20 η Γερμανίδα Καγκελάριος, Α. Μerkel και ο Γάλλος πρόεδρος Ν. Sarkozy. Η συνάντηση αυτή αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 18.30 ώρα Ελλάδος.
Κατά τις πληροφορίες, στο δείπνο εργασίας μεταξύ των δύο ηγετών θα μετέχουν και οι κ.κ. Juncker, Barroso, Rompuy, η επικεφαλής του ΔΝΤ, C. Lagarde, καθώς και ο νέος διοικητής της ΕΚΤ, Μ. Draghi.
Αργότερα, στις 21.30 οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναμένεται να συναντηθούν και με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου.
Σε σημερινή του τοποθέτηση ο κ. Sarkozy δήλωσε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος, πέραν της εφαρμογής των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα χθες, Μerkel και Sarkozy είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, στη διάρκεια της οποίας δεσμεύθηκαν για την πλήρη και άμεση εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.
Να σημειωθεί ότι σήμερα στις Κάννες, για τις εργασίες της Συνόδου της G20, θα βρεθεί και ο Γ. Παπανδρέου.
Χθες  ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, την οποία και ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Ελλάδα. O κ. Παπανδρέουν είχε παράλληλα επικοινωνία και με τους κ.κ. Rompuy και Βarroso.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από ευρωπαϊκές πηγές, στη διάρκεια της Συνόδου της G20 στις Κάννες οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναμένεται να διαμηνύσουν στην ελληνική πλευρά ότι δεν υπάρχει εναλλακτική στο συμφωνηθέν πακέτο διάσωσης της χώρας, ενώ η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει γνωστά τα επόμενα βήματα και σχέδιά της.
"Η Ευρώπη δεν μπορεί να περιμένει για τα επόμενα βήματα της Ελλάδας έως τον Ιανουάριο και τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος", δηλώνουν οι ίδιες πηγές.
"Oι Ευρωπαίοι προσπαθούν να σώσουν τη συμφωνία της Συνόδου", αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times, ενώ επικαλούμενο δηλώσεις Γερμανών αξιωματούχων, επισημαίνει ότι η συμφωνία για το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας είναι η καλύτερη που θα μπορούσε να προσφερθεί.
 
ΠΗΓΗ PATRINAKI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου