Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Η Δημ. Τ.Ο. ΝΔ Ωραιοκάστρου προτείνει στη ΝΟ.ΔΕ. Θεσσαλονίκης σύσταση ειδικής επιτροπής για την παρακολούθηση της υλοποίησης του προγράμματος κοινωνικής εργασίας.









Από τη στιγμή που ανέκυψε η εξέλιξη του προγράμματος κοινωνικής εργασίας και για την περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, η Δημ. Τ.Ο. Ωραιοκάστρου έστρεψε την προσοχή της και ζητάει την σύσταση ειδικής επιτροπής για την παρακολούθηση του. Η Δημ. Τ. Ο.  Ωραιοκάστρου εξαρχής επισήμανε εντός φυσικά του πλαισίου της διακριτικής παρεμβάσεως, εξαιτίας του γεγονότος ότι η ανεργία είναι οξύ κοινωνικό πρόβλημα που χρήζει προσεκτικής προσέγγισης, ότι οι μη κυβερνητικές οργανώσεις στερούνταν εμπειρίας σε επίπεδο αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού. Επίσης, εξαρχής εκφράστηκαν φόβοι ότι το πρόγραμμα δύναται να εξελιχθεί σε μία ακατάσχετη κομματική δραστηριότητα.
Παρόμοιες ανησυχίες είχαν εκφραστεί από όλα σχεδόν τα κόμματα της αντιπολίτευσης κι αυτές μάλιστα δεν αίρονται είτε μέσω των εκπροσώπων των μη κυβερνητικών οργανώσεων, είτε μέσω των κυβερνητικών εκπροσώπων, που υποστηρίζουν ότι τα πάντα θα βασιστούν σε διαδικασίες του ΑΣΕΠ.
 Η Δημ. Τ. Ο. Ωραιοκάστρου προτείνει την σύσταση επιτροπής όπου θα συμμετέχουν μέλη της νομαρχιακής διοικούσας επιτροπής ΝΔ και εκπρόσωποι των καλλικρατικών δήμων της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης. Προφανώς επειδή μέσω των δήμων θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα κοινωνικής εργασίας. Στόχος φυσικά είναι να υπάρχει μια ικανοποιητική εικόνα για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος. Πέραν της αξιοκρατικής επιλογής των ανέργων επισημαίνουμε ότι το πρόγραμμα ουσιαστικά ξεκινά από την «καρδιά» της Ευρώπης και επιλύει έστω και σε περιορισμένη έκταση τη μάστιγα της ανεργίας. Το οξύ αυτό κοινωνικό πρόβλημα χρειάζεται μια άκρως προσεκτική προσέγγιση γι’ αυτό και η Δημ. Τ.Ο. Ωραιοκάστρου δηλώνει υποστήριξη στο πρόγραμμα.


Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος    Η. Ζιακούλης
Ο Γεν. Γραμ.   Δ. Λιοτήρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου