Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Η ΔΗΜ. Τ.Ο. ΝΔ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ για τα δημοτικά σχολεία‏






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠOY



Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πότε θα τις μάθετε για να αντιδράσετε; Μετά την υπογραφή των ΦΕΚ μήπως;
Υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου: «Ετοιμαζόμαστε να έχουμε μια καινούργια χρονιά με πολύ περισσότερες συνενώσεις σχολείων και αυτό είναι ένα στοίχημα, μία πρόκληση»
Μάλιστα πρόβλεψε η κ. Υφυπουργός ότι το φθινόπωρο θα είναι πάρα πολύ «θερμό», γι αυτό κάλεσε τα κόμματα να υπάρξει ένα μίνιμουμ συναίνεσης, με αρχή τα θέματα Παιδείας. Το νέο κύμα συγχωνεύσεων που θα γίνει την ερχόμενη σχολική χρονιά, έχει σχέση και με τον μειωμένο αριθμό προσλήψεων που θα κάνει το υπουργείο Παιδείας φέτος αλλά – όπως δείχνουν τα πράγματα – και την επόμενη χρονιά. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες, το υπουργείο Παιδείας είχε ανακοινώσει τη συγχώνευση 1.933 σχολικών μονάδων σε 877 για το νέο σχολικό έτος.
Η υφυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο λιγοστό αριθμό των διορισμών που θα γίνουν αυτές τις ημέρες. «Πέρυσι έγιναν 2.500 διορισμοί, ενώ υπήρξαν 11.000 συνταξιοδοτήσεις και τα βγάλαμε πέρα παλικαρίσια» είπε, για να προσθέσει ότι φέτος αναμένεται να γίνουν 600 διορισμοί μονίμων, ενώ οι συμβασιούχοι θα είναι μειωμένοι κατά 50% συγκριτικά με πέρυσι. Ετοιμαζόμαστε να έχουμε μια καινούργια χρονιά με πολύ περισσότερες συνενώσεις σχολείων και αυτό είναι ένα στοίχημα, μία πρόκληση», τόνισε με δηλώσεις της στον «ΣΚΑΪ».
Συγχωνεύσεις σχολείων που έγιναν υπό την ασφυκτική πίεση του χρονικού περιθωρίου που έδινε η σχετική προκήρυξη με αποτέλεσμα να μην προηγηθεί ένας ουσιαστικός διάλογος με όλους τους φορείς και χωρίς να γίνουν επί της ουσίας μελέτες για το οικονομικό κόστος της μεταφοράς των μαθητών, που τελικά μεταφέρεται σε βάρος των Δήμων και ουσιαστικά στις πλάτες των γονιών. ¨Εγιναν όμως μαζικές και υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών που κρίθηκαν υπεράριθμοι, έχασαν τις θέσεις τους και αποκαλύφθηκε πως απώτερος σκοπός του Υπουργείου ήταν οι περικοπές σε εκπαιδευτικό προσωπικό.
Ζητάμε από την κ. Υφυπουργό άμεσα (γιατί οι διοικητικές διαδικασίες τρέχουν) να ακυρώσει όλες τις συγχωνεύσεις (1900 και πλέον) και να αρχίσει εκ νέου και από μηδενική βάση διάλογο με όλους τους φορείς.
Δεν θα δεχτούμε καμία νέα συγχώνευση στο Δήμο μας.
Αλλιώς επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι:
«ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΑΜΕ, ΚΑΙ ΒΟΥΛΙΑΞΑΜΕ» και ότι αυτό το ΠΑΣΟΚ είναι ο εκφραστής και της βαρβαρότητας και των τανκς.
Μια καινούργια σχολική χρονιά ξεκινά με 200 μόλις διορισμούς στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, χωρίς βιβλία (μόλις πριν από λίγες μέρες έγινε ο διαγωνισμός) κατά τα άλλα «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ – ΠΡΩΤΑ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ» ή αλλιώς να χαμε να λέγαμε δυστυχώς!!!
Βουλευτές του Νομού μας επερωτήσεις θα κάνετε; Ο λαός θυμάται ποιοι δίνουν μάχες, που και πότε!!!

Ο Πρόεδρος Η. Ζιακούλης

Ο Γεν. Γραμ. Δ. Λιοτήρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου