Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

«Διπλό» ημίχρονο και «άσο» τελικό έπαιξε η ΕΠΟ



Οσοι πίστεψαν ότι στο ερχόμενο πρωτάθλημα της δεύτερης ποδοσφαιρικής κατηγορίας (Football League) θα έβλεπαν τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα αστόχησαν στις εκτιμήσεις τους. Γιατί, σύμφωνα με τη χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, οι δύο ομάδες παραμένουν στη Super League! Η απόλυτη ανατροπή του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού οργάνου, αντίστοιχη με εκείνες που πληρώνουν στα κουπόνια του στοιχήματος χρήματα πολλά, με το «διπλό» του ημιχρόνου και τον «άσο» στο φινάλε, ανακούφισε δύο πόλεις, αλλά προκάλεσε και αντιδράσεις.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα αρχίσουν το επόμενο πρωτάθλημα με -10 βαθμούς και οι «Αργοναύτες» με -8. Γεγονός που αυτόματα σημαίνει την αποβολή της ομάδας του Βόλου από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, βάσει κανονισμών, και οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μοιράστηκαν τα δεδομένα ισομερώς μεταξύ ΕΠΟ και UEFA, οι σχέσεις των οποίων είναι άριστες.

Βάσει πληροφοριών, κρίθηκε πως δεν προκύπτει όφελος για τον Ολυμπιακό Βόλου στα παιχνίδια της ομάδας που έχουν χαρακτηριστεί ύποπτα ή διεφθαρμένα. Ετσι αποφασίστηκε ότι υπάρχει ευθύνη κι όχι συνέργεια και τιμωρήθηκε βάσει του άρθρου 5, που προβλέπει αφαίρεση βαθμών.
Αντίθετα, η επιτροπή εφέσεων έκρινε ότι οι ποινές σε βάρος του Αχιλλέα Μπέου και του Μάκη Ψωμιάδη μένουν ως έχουν. Η πειθαρχική επιτροπή της Super League είχε επιβάλει στους δύο άνδρες πρόστιμο 90.000 ευρώ και εφ' όρου ζωής απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και απαγόρευση εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας σχετίζεται με το ποδόσφαιρο.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα θα αρχίσουν κανονικά στο ελληνικό πρωτάθλημα της ερχόμενης σεζόν, παίρνοντας τις θέσεις των ομάδων «Α» και «Β».
Αναλυτικά η απόφαση της επιτροπής που αποτελείται από τον πρόεδρο Θανάση Θέμελη, τον δικαστή Γιώργο Βλάση και τον δικηγόρο Σταύρο Ανδριανόπουλο:

«Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της διάσκεψη για τις υποθέσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακού Βόλου, της ΠΑΕ Καβάλα, του κ. Αχιλλέα Μπέου και του κ. Χρυσόστομου Ψωμιάδη έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

Για τον Ολυμπιακό Βόλου και τον Αχιλλέα Μπέο :
1) Δέχεται τυπικά και απορρίπτει στην ουσία την έφεση του ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟΥ κατά της υπ' αριθμ. 204/28-7-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της SUPER LEAGUE.
2) Δέχεται τυπικά και κατ' ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ κατά της υπ' αριθμ. 204/28-7-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της SUPER LEAGUE.
Εξαφανίζει εκκαλουμένη κατά το μέρος που αφορά την εκκαλούσα ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ.
Διακρατεί και δικάζει στην ουσία την υπόθεση.
Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ την ποινή αφαίρεσης δέκα (-10) βαθμών από το πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου 2011-2012.

Για την Καβάλα και τον Μάκη Ψωμιάδη:
1) Δέχεται τυπικά και απορρίπτει στην ουσία την έφεση του ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ κατά της υπ' αριθμ. 205/28-7-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της SUPER LEAGUE.
2) Δέχεται τυπικά και κατ' ουσία την έφεση της ΠΑΕ Ν. ΚΑΒΑΛΑ κατά της υπ' αριθμ. 205/28-7-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της SUPER LEAGUE.
Εξαφανίζει εκκαλουμένη κατά το μέρος που αφορά την εκκαλούσα ΠΑΕ Ν. ΚΑΒΑΛΑ.
Διακρατεί και δικάζει στην ουσία την υπόθεση.
Επιβάλλει στην ΠΑΕ Ν. ΚΑΒΑΛΑ την ποινή αφαίρεσης οκτώ (-8) βαθμών από το πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου 2011-2012».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου