Την παραίτηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας ζητεί η ΠΑΣΚ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, παράταξη που πρόσκειται στο κυβερνών κόμμα, με αφορμή τα παρατράγουδα που σημειώθηκαν στην επιλογή σχολικών διευθυντών και συμβούλων. Μετά τη ΔΑΚΕ, που άνοιξε το θέμα, και η ΠΑΣΚ βλέπει παρατυπίες στη διαδικασία με την οποία έγιναν οι κρίσεις για τα αξιώματα των σχολικών συμβούλων και διευθυντών. Μάλιστα, η παράταξη ανέβασε τους τόνους, δείχνοντας στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας την πόρτα της εξόδου και σχολιάζοντας πως «είναι πλέον καιρός κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να παραιτηθούν, αφού δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στα στοιχειώδη καθήκοντά τους, και να πάψουν να ταλαιπωρούν τον εκπαιδευτικό κόσμο».
Αναζητώντας νέους συμμάχους, στην ανακοίνωσή της η ΠΑΣΚ δεν παρέλειψε να τείνει χείρα φιλίας σε όλες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις, ασχέτως της παράταξης από την οποία υποστηρίζονται. Στόχος, να κάτσουν στο τραπέζι του διαλόγου προκειμένου να συμφωνήσουν σε ένα νέο αξιοκρατικό σύστημα για την επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης. Το ζήτημα, πάντως, ανέδειξε πριν από λίγες ημέρες η ΔΑΚΕ, η οποία έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι πίνακες σχολικών συμβούλων και διευθυντών «θα πέσουν», καθώς πολλοί υποψήφιοι είναι έτοιμοι να προσφύγουν μαζικά στη Δικαιοσύνη.
Οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ φέρεται να έχουν στα χέρια τους στοιχεία με πρωτοφανείς παρατυπίες στις κρίσεις των σχολικών συμβούλων και διευθυντών, όπως η περίπτωση προέδρου σε Συμβούλιο Επιλογής ο οποίος κατηγορείται για βαρύτατο ποινικό αδίκημα ή αυτή μέλους Συμβουλίου που έκρινε τη σύζυγό του για τη θέση της διευθύντριας σχολείου. Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που η ΠΑΣΚ ξιφουλκεί εναντίον της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και κατ' επέκταση του κόμματος στο οποίο πρόσκειται η παράταξη. Στο παρελθόν η ΠΑΣΚ, τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έχει «ανοίξει πόλεμο» με την κυρία Διαμαντοπούλου για ζητήματα όπως οι συγχωνεύσεις σχολείων και το μισθολογικό.
Εύη Πανταζοπούλου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου