Τρίτη 8 Μαρτίου 2011



Για την ημέρα της γυναίκας

Χαιρετίζουμε την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, μία γιορτή η οποία   καθιερώθηκε μετά από τις διαδηλώσεις χιλιάδων γυναικών στη Νέα Υόρκη στις 8 Μαρτίου του 1857.
Χαιρετίζουμε και τιμούμε την Ελληνίδα ,το πνεύμα της, την ψυχή της, τη ζωή της, τους αγώνες της.
Τιμούμε τις μανάδες ,τις αγρότισσες, τις επιστήμονες, τις φοιτήτριες, τις αθλήτριες, τις πολιτικούς, τις υπαλλήλους, τις εργάτριες ,τις νοικοκυρές, τις άνεργες, όλες ηρωίδες  σε μια Ελλάδα που παλεύει και αγωνίζεται  καθημερινά σε συνθήκες αντίξοες, δύσκολες και πολλές φορές εχθρικές.
Τιμούμε τις γυναίκες με αξίες, όραμα και ιδανικά που πολεμούν και αντιστέκονται στη χυδαιότητα, στη διαφθορά, στην υποκρισία, στην εξαθλίωση

Ζούμε σε μια εποχή δύσκολη με συγκυρίες καταστροφικές, με πρακτικές ύπουλες και επικίνδυνες και τώρα περισσότερο από ποτέ απαιτείται η συστράτευση όλων των υγιών δυνάμεων για να βγει η χώρα  αλώβητη από τη σκληρή πραγματικότητα  που κάποιοι επέβαλαν με δόλο.
Καλούμε τις Έλληνιδες να πράξουν άλλη μια φορά το καθήκον τους, να «πολεμήσουν» γενναία και με αυταπάρνηση για ένα καλύτερο μέλλον, για το αύριο των παιδιών τους και της πατρίδας  τους.
Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μια λέξη  ιδιαίτερη και ιερή, είναι γένους θηλυκού: η λέξη ΕΛΛΑΔΑ
.

Το τραγούδι είναι αφιερώμένο στις γυναίκες, και τις ευχαριστούμε πολύ!



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου