Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Αντώνης Σαμαράς: «Εκλογές σε δύο μήνες»

Αντώνης Σαμαράς: «Εκλογές σε δύο μήνες»

«Η κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου είναι προσωρινή και μεταβατική. Σχηματίστηκε για να μη χρεοκοπήσει η χώρα. Η πιο ευθεία υπονόμευσή της είναι το να μιλάμε σήμερα για παράταση της θητείας της», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς κατά την χθεσινή ομιλία του στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση συγκροτήθηκε για να ολοκληρωθεί το «κούρεμα» του παλαιού ιδιωτικού χρέους και να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα του συνολικού χρέους. Όλα αυτά θα κριθούν στους επόμενους δύο μήνες και τέλος».
Όπωςτόνισε, δεν υπήρξε συμφωνία μακροχρόνιας διακυβέρνησης μεταξύ των κομμάτων, ενώ τόνισε πως υπάρχει έλλειμμα αξιοπιστίας στην ελληνική πολιτική, το οποίο «δεν θα αποκατασταθεί, αν άλλα συμφωνούμε κι άλλα κάνουμε».
Τονίζοντας την κατηγορηματική αντίθεσή του στο ενδεχόμενο παράτησης της θητείας της μεταβατικής  κυβέρνησης Παπαδήμου, σημείώσε ότι «μια κυβέρνηση που θα πάρει δύσκολες αποφάσεις δεν μπορεί να σταθεί χωρίς νωπή εντολή από το λαό»
«Δεν υπάρχουν πια σοβαρές ταραχές στους δρόμους, γιατί ο λαός βλέπει την προοπτική να εκφραστεί στις κάλπες πολύ σύντομα…Αυτή την κοινωνική γαλήνη τη χρειαζόμαστε. Θέλουν κάποιοι να αφαιρέσουμε τη «βαλβίδα ασφαλείας»; Αν το κάναμε, θα ήταν πολύ πιθανό να προκληθούν κοινωνικές εκρήξεις», τόνισε ο κ. Σαμαράς.
Καταλήγοντας επισήμανε: «Το ΠΑΣΟΚ βάζει το δικό του μικρο-κομματικό όφελος πάνω από το εθνικό συμφέρον και ζητά – εμμέσως ή αμέσως – παράταση θητείας της σημερινή κυβέρνησης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου